ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ


Από την ίδρυση του ΙWOG το 1949, δηλαδή εδώ και πάνω από εξήντα χρόνια, τα μέλη μας έχουν προσφέρει φιλανθρωπική υποστήριξη σε χιλιάδες ανθρώπους σε περιόδους κρίσης. Το έργο αυτό ξεκίνησε με την προσφορά άτυπης νοσηλευτικής βοήθειας σε ορφανά του πολέμου και με την πραγματοποίηση επισκέψεων και την προσφορά δώρων σε άπορους ηλικιωμένους.

Με την πάροδο των χρόνων, έχουμε αλλάξει για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της εποχής, παρέχοντας εξοπλισμό και άλλα είδη σε ελληνικές φιλανθρωπικές οργανώσεις καθώς και έναν μικρό αριθμό υποτροφιών σε Έλληνες φοιτητές.

Tα τελευταία χρόνια, η συγκέντρωση χρημάτων γίνεται όλο και πιο δύσκολη σε μια εποχή που χρειάζονται περισσότερα χρήματα! Ευτυχώς, το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι μας, η Πασχαλινή Εκδήλωση, το Γεύμα του Ιουνίου και οι λοταρίες παραμένουν δημοφιλείς εκδηλώσεις. Τα μέλη βρίσκουν έξυπνες ιδέες για τη συγκέντρωση χρημάτων: η Κρίστα οργανώνει ένα παζάρι μεταχειρισμένων κάθε Νοέμβριο, η Mελίσσα οργανώνει εξορμήσεις για τα μέλη και τους φίλους τους, άλλες βοηθούν με την πώληση βιβλίων. Οι ιδέες σας είναι ευπρόσδεκτες, όπως και ο χρόνος που μπορείτε να διαθέσετε εθελοντικά, ακόμα και αν είναι περιορισμένος.

Πρόσφατα, στο φιλανθρωπικό μας έργο συμπεριλάβαμε και ένα μικρό δίκτυο επείγουσας ανάγκης, με σκοπό να βοηθήσουμε τα μέλη κατά τη διάρκεια μιας σύντομης κρίσης. Επίσης, είμαστε πλέον χορηγοί του Διεθνούς Φεστιβάλ Φαγητού, που διοργανώνεται στις αρχές Ιουνίου. Συγκεντρώνουμε είδη ρουχισμού και κλινοσκεπάσματα που δε χρειάζεστε, τα οποία δωρίζονται σε πρόσφυγες και σε άλλους που τα έχουν ανάγκη. Κάποια μέλη έχουν την καλοσύνη να ετοιμάζουν και να παραδίδουν γεύματα σε άστεγες γυναίκες σε συνεργασία με τον Στρατό Σωτηρίας, ενώ άλλα μέλη βοηθούν την ίδια οργάνωση ώστε να βρεθεί κατάλληλη εργασία για ιερόδουλες.

Φυσικά, και στην εθελοντική προσφορά ισχύει η ρήση ότι «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει». Έτσι, πολλά μέλη μας αφιερώνουν εθελοντικά το χρόνο τους για να βοηθήσουν την οργάνωση, συμμετέχοντας σε κάποια από τις Επιτροπές μας ή, για λίγα επίλεκτα μέλη, στο Διοικητικό μας Συμβούλιο. Η Σάρλοτ (η πρώην Πρόεδρός μας) έχει οργανώσει τη σελίδα μας στο Facebook και τη διατηρεί μαζί με τη Nατάσα. Η Σαμάνθα έχει σχεδιάσει τον πολύχρωμο ιστοχώρο μας και η Ρέμπα βοηθάει στην ενημέρωσή του.

Όλα αυτά απαιτούν κατά καιρούς σκληρή εργασία, αλλά υπάρχει περίσσιο ομαδικό πνεύμα και τα μέλη συσπειρώνονται ώστε να βοηθούν η μία την άλλη. Δεν ασχολούνται όλα τα μέλη με το κοινωνικό μας έργο, αλλά όσες συμμετέχουν δημιουργούν δυνατές φιλίες, ενώ ταυτόχρονα μας δίνουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουμε στην τοπική κοινότητα.

Είμαστε μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, έτσι η βοήθεια που καταφέρνουμε να δώσουμε σε όσους τη χρειάζονται δίνεται από την περίσσεια της ψυχής μας. Η δυνατότητά μας να βοηθήσουμε είναι επομένως περιορισμένη, αλλά κάνουμε πραγματικά ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Εάν γνωρίζετε κάποιον, που χρειάζεται άμεσα βοήθεια στη Θεσσαλονίκη και θεωρείτε ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε ένα πρόθυμο μέλος που θα διαθέσει χρόνο για να προσφέρει προσωρινή βοήθεια κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου.11 Απριλίου 2015, 10πμ-12μμ, Ingle Hall, Anatolia

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
INTERNATIONAL WOMEN'S
ORGANIZATION OF GREECE
P.O. BOX 18279, GR 540 08 THESSALONIKI
E-mail: [email protected]

«


Ιανουάριος, 2022


»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

active³ 4.8 · © 2000 - 2011 IPS Ltd · Όροι χρήσης